Emina's verhaal

 

Ik heb van kinds af aan al een (positieve) obsessie gehad voor eten en associeerde het met plezier. Koekjes bakken, naar de markt met mama en van alles proeven, de hele dag op het aanrecht zitten om te kijken hoe zij in de pannen roert en deeg kneedt… van huis uit kreeg ik de waardering voor en het belang van goed eten mee.

 

Toen ik als volwassene de wijde wereld introk miste ik de speelsheid, de smaakexplosies, de creativiteit die horen bij goed eten. Ik kreeg minder energie en voelde me steeds lamlendiger van al het gemaksvoedsel dat we overal en heel goedkoop aangereikt krijgen.

 

Dit moest anders. Maar de weg naar meer vitaliteit was geen makkelijke… Ik moest mij vaak verantwoorden als ik een voedzame optie koos en hoorde steeds “doe niet zo ongezellig” of “ben je op dieet?".

 

Ontbijten met een kant-en-klare shake en na uitgaan eindigen in de snackbar waren de norm. Maar hoe meer groente, peulvruchten en onbewerkt voedsel ik at, des te meer energie ik kreeg, beter de smaken kon proeven, creatiever werd; zowel in de keuken als in het leven. Ik had weer plezier!


Ik heb het zelf ervaren en geloof er heilig in dat eten ontzettend veel invloed heeft op je gezondheid! Mijn missie is daarom om voedzaam, goed, eerlijk en puur eten weer de norm te maken, zodat niemand zich meer hoeft te verontschuldigen voor iets dat goed is.

 

Ik wil van goed eten gemaksvoedsel maken, zodat het voor iedereen een makkelijke, logische keuze is, dat overal wordt aangereikt. Laten we plezier hebben met goed eten; op het land, in de keuken, op het bord, in de mond.

Televisie

 

Al snel na mijn Master Film- en Televisiewetenschap raakte ik betrokken bij de opstart van het food kanaal 24Kitchen, waar ik met een klein team het wiel moesten uitvinden van het maken van Nederlandse kookprogramma's. Zo combineerde ik mijn twee passies: media en eten.

 

Bij 24Kitchen heb ik mij kunnen ontplooien, niet alleen als redacteur en programmamaker, maar ook als receptontwikkelaar.

 

Vervolgens ben ik met een hoop ervaring en culinaire kennis gaan toeren door food/medialand: HelloFresh, Allerhande, maar ook programma's bij RTL4, VPRO en Omroep MAX. Daar heb ik het programma Kook mee met MAX als eindredacteur en receptenschrijver opgestart. Ook Bak mee met MAX en Makan mee met MAX heb ik mogen maken. In het MAX Magazine heb ik een eigen kookrubriek gehad en voor de app van Heel Holland Bakt heb ik bakrecepten bedacht. Bij MAX Vandaag heb ik een eigen online kookitem, Dit kookt MAX Vandaag.

 

Sinds een paar jaar schuif ik aan bij praatprogramma's als het gaat over eten en presenteer ik het programma Keuken van Utrecht op RTV Utrecht, waarin ik op zoek ga naar streekproducten en mooie initiatieven om het platteland te verrijken en om stukjes platteland naar de stad te brengen. Kortom, eten, eten, eten.